Bitcoin in het nieuws. De top 5 nieuwtjes van vandaag over BTC – Bitcoin Magazine NL

In dit artikel hebben we vijf nieuwtjes over Bitcoin op een rijtje gezet. Onder andere de koers, de sat en de Nederlandse bitcoin whitepaper komen aan bod.

1. Bitcoin koers

Op moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin gelijk aan $7.906. Dat is 3,5% lager dan op hetzelfde moment gisteren. Daarmee staat de prijs in de buurt van de low van begin juni 2019.

De dominantie van BTC is 66,79% en het handelsvolume is $11 miljard. Dat is ruim het dubbele volume van Ethereum ($5,4 miljard). Tether doet het wat dat betreft een stukje beter. In het afgelopen etmaal is er voor bijna $13 miljard aan deze stablecoin verhandeld.

 

bitcoin meesterbitcoin meester
 

2. Verdeling Bitcoins

Heb jij wel eens over de verdeling van al de Bitcoins nagedacht? Wellicht weet je dat bitcoinbedenker Satoshi Nakamoto flink wat muntjes in bezit heeft. Maar er is meer.

Richard Heart laat op twitter zien dat cryptobeurzen meer dan 5% van de supply in bezit hebben. Het gaat hier om cold wallets, waarin de fondsen van alle traders op een hoop gegooid zijn. Het percentage ligt volgens Heart nog eens stuk hoger.

Onthou: Not your keys, not your bitcoin!

Ook cryptobeurs Mount Gox mocht zich ooit een grote speler noemen. Zij waren verantwoordelijk voor 1% van de supply. We weten allemaal het verhaal: de cryptobeurs is faillliet vanwege een hack. Op 28 oktober moet er een uitspraak komen over deze zaak. Alle gedupeerden hebben dan eindelijk meer duidelijkheid over hun muntjes.

Eerder deze maand kon je lezen over de gigantische scam en ponzi van PlusToken van in totaal $3 miljard. De oplichters zijn opgepakt, maar de verloren BTC zijn nog niet teruggevonden. Dit ging maar liefst over 1% van de totale supply.

3. Hodlen van BTC

Het is een bekend dilemma: moet je Bitcoin hodlen of moet je het traden om nóg meer sats te verzamelen? Dan Tapiero komt met een antwoord.

Als je op januari 2013 Bitcoin had gekocht voor $13, maar je door te handelen de 10 beste dagen van het jaar miste (en je dit de afgelopen vijf jaar telkens weer zou overkomen), dan zou een enorm potentieel gemist hebben.

Met de kennis van nu is het makkelijk praten. Bitcoin komt nu eenmaal van een lage prijs af, en door te hodlen heb je deze winst automatisch te pakken. Bovenstaande tweet geeft echter wel aan hoe belangrijk enkele sats kunnen worden als je Bitcoin enkele jaren vast houdt.

4. Satoshi’s (sats)

Het sparen van deze sats is een steeds groter fenomeen aan het worden. Veel meer mensen zien de sat als de eenheid van de valuta van de toekomst. Als Bitcoin enorm in waarde gaat stijgen, lijkt de sat een perfecte uitdrukking voor geld.

De afgelopen jaren is een sat steeds meer waard geworden. In onderstaande tweet is dat goed te zien. Inmiddels krijg je voor een sat 125 dollarcent.

5. Deel drie Bitcoin whitepaper

De Cryptonauten hebben inmiddels het derde deel van de Nederlandse Bitcoin Whitepaper gepubliceerd. In dit deel staat de anatomie van een transactie centraal. Wat is een bitcoin precies en hoe ziet een transactie eruit?

De twee eerdere delen gingen voornamelijk over de introductie en basisprincipes van het decentrale netwerk. Mocht je nog mensen moeten overtuigen van het nut en de werking van Bitcoin, spread the word!

html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container { background: #fff; border: 3px solid #91a6bf; -webkit-border-radius: 5px; -moz-border-radius: 5px; border-radius: 5px; max-width: 100%; margin: 10px auto; text-align: center; width: 100%; padding: 20px 30px; color: #555; -webkit-box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-miniText { font-size: 1em; line-height: 28px; text-transform: uppercase; color: #54C3A5; font-weight: bold; display:none; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-heading { font-weight: bold; line-height: 1.5; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-caption { margin-top: 12px; font-style: italic; font-size: 18px; line-height: 28px; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container .columbine-form { overflow: hidden; margin-top: 20px; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-three-col1 { float: left; width: 33.333%; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-three-col2 { float: left; width: 33.333%; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-three-col3 { float: left; width: 33.333%; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-two-col1 { float: left; width: 66.333%; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-two-col2 { float: right; width: 33.333%; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container input.columbine-input, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container input.mo-optin-form-custom-field.text-field, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container .mo-optin-form-custom-field.select-field, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container textarea.mo-optin-form-custom-field.textarea-field { background-color: #ffffff; width: 100%; display: block; -webkit-box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; -webkit-border-radius: 0; -moz-border-radius: 0; border-radius: 0; padding: 11px 17px; font-size: 16px; line-height: 16px; text-align: left; border: 1px solid #ccc; color: #555; outline: none; margin: 0; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container input.columbine-input, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container input.mo-optin-form-custom-field.text-field, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container textarea.mo-optin-form-custom-field.textarea-field { -webkit-appearance: none; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container input.columbine-submit, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container input[type=”submit”].mo-optin-form-cta-button { display: block; -webkit-box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; -webkit-appearance: none; border: 0; background: #54C3A5; padding: 13px 18px; font-size: 16px; line-height: 16px; text-align: center; color: #fff; outline: none; cursor: pointer; font-weight: 600; width: 100%; margin: 0; border-radius: 0; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-note { margin-top: 10px; line-height: normal; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.mo-optin-error { display: none; background: #FF0000; color: white; text-align: center; padding: .2em; margin: 0; width: 100%; font-size: 16px; -webkit-box-sizing: border-box; -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; border: 1px solid #FF0000; } @media only screen and (max-width: 650px) { html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.mo-optin-error { margin-bottom: -10px; } html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-two-col1, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-two-col2, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-three-col1, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-three-col2, html div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-three-col3 { float: none; width: 100%; margin-right: 0; margin-top: 10px; } } html div#ouZloNUotU.mo-optin-has-custom-field div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-column, html div#ouZloNUotU.mo-optin-has-custom-field div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-two-col1, html div#ouZloNUotU.mo-optin-has-custom-field div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-two-col2, html div#ouZloNUotU.mo-optin-has-custom-field div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-three-col1, html div#ouZloNUotU.mo-optin-has-custom-field div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-three-col2, html div#ouZloNUotU.mo-optin-has-custom-field div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-three-col3 { float: none; width: 100%; margin-right: 0; margin-top: 10px; } html div#ouZloNUotU.mo-optin-has-custom-field div#ouZloNUotU_inpost.columbine-container div.columbine-column textarea.mo-optin-form-custom-field.textarea-field { min-height: 80px; }div#ouZloNUotU *, div#ouZloNUotU *:before, div#ouZloNUotU *:after {box-sizing: border-box;-webkit-box-sizing: border-box;-moz-box-sizing: border-box;}div#ouZloNUotU_inpost_container div.mo-optin-powered-by{margin:5px auto 2px;text-align:center;}div#ouZloNUotU_inpost_container div.mo-optin-powered-by a {font-size:16px !important; text-decoration: none !important;box-shadow:none !important;border-bottom-width:0px !important;cursor:pointer !important;}div#ouZloNUotU_inpost_container .mo-acceptance-checkbox {background-color: #fff;line-height: 0;border: 1px solid #bbb;width: 16px;min-width: 16px;height: 16px;margin: 0 5px 0 0 !important;outline: 0;text-align: center;vertical-align: middle;clear: none;cursor: pointer;}div#ouZloNUotU_inpost_container .mo-acceptance-label {cursor:pointer}div#ouZloNUotU_inpost_container div#ouZloNUotU_inpost p {padding:0px !important;margin:0px !important}div#ouZloNUotU .mo-optin-form-wrapper label {color:inherit;font-weight: normal;margin: 0;padding:0;}div#ouZloNUotU.mo-cta-button-flag .mo-optin-form-note .mo-acceptance-label {display:none;}div#ouZloNUotU .mailoptin-video-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; } div#ouZloNUotU .mailoptin-video-container iframe, div#ouZloNUotU .mailoptin-video-container object, div#ouZloNUotU .mailoptin-video-container embed, div#ouZloNUotU .mailoptin-video-container video { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }div#ouZloNUotU_inpost #mo-optin-form-name-field {display: none !important;}#ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-spinner { border-radius: inherit; position: absolute; width: 100%; height: 100%; background: #fff url(https://bitcoinmagazine.nl/wp-content/plugins/mailoptin/src/core/src/assets/images/spinner.gif) 50% 50% no-repeat; left: 0; top: 0; opacity: 0.99; filter: alpha(opacity=80); } #ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-success-close { font-size: 32px !important; font-family: “HelveticaNeue – Light”, “Helvetica Neue Light”, “Helvetica Neue”, Helvetica, Arial, “Lucida Grande”, sans-serif !important; color: #282828 !important; font-weight: 300 !important; position: absolute !important; top: 0 !important; right: 10px !important; background: none !important; text-decoration: none !important; width: auto !important; height: auto !important; display: block !important; line-height: 32px !important; padding: 0 !important; -moz-box-shadow: none !important; -webkit-box-shadow: none !important; box-shadow: none !important; } #ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-success-msg { font-size: 21px; font-family: “HelveticaNeue – Light”, “Helvetica Neue Light”, “Helvetica Neue”, Helvetica, Arial, “Lucida Grande”, sans-serif; color: #282828 !important; font-weight: 300; text-align: center; margin: 0 auto; width: 100%; position: absolute !important; left: 50%; top: 50%; -webkit-transform: translate(-50%, -50%); -moz-transform: translate(-50%, -50%); -o-transform: translate(-50%, -50%); -ms-transform: translate(-50%, -50%); transform: translate(-50%, -50%); } #ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-success-msg a { color: #0000EE; text-decoration: underline; } html div#ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-fields-wrapper .checkbox-field, html div#ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-fields-wrapper .radio-field, html div#ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-fields-wrapper .select-field { text-align: left; margin-top: 6px; padding: 6px; } html div#ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-fields-wrapper .checkbox-field label, html div#ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-fields-wrapper .radio-field label { display: block; text-align: left; margin-top: 6px; } html div#ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-fields-wrapper .checkbox-field label input, html div#ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-fields-wrapper .radio-field label input { margin-right: 5px; vertical-align: middle; } html div#ouZloNUotU .mo-optin-form-container .mo-optin-form-wrapper .mo-optin-fields-wrapper .select-field select{ width: 100%; } div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-headline, div#ouZloNUotU div.mo-optin-form-container h2, div#ouZloNUotU div.mo-optin-form-container h1 { font-size: 32px !important; }div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-description, div#ouZloNUotU div.mo-optin-form-container div#ouZloNUotU_inpost p { font-size: 19px !important; }div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-note { font-size: 14px !important; }@media screen and (max-width: 768px) { div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-headline, div#ouZloNUotU div.mo-optin-form-container div#ouZloNUotU_inpost h2, div#ouZloNUotU div.mo-optin-form-container div#ouZloNUotU_inpost h1 { font-size: 30px !important; } div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-description, div#ouZloNUotU div.mo-optin-form-container div#ouZloNUotU_inpost p { font-size: 18px !important; } div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-note { font-size: 14px !important; } }@media screen and (max-width: 480px) { div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-headline, div#ouZloNUotU div.mo-optin-form-container div#ouZloNUotU_inpost h2, div#ouZloNUotU div.mo-optin-form-container div#ouZloNUotU_inpost h1 { font-size: 25px !important; } div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-description, div#ouZloNUotU div.mo-optin-form-container div#ouZloNUotU_inpost p { font-size: 16px !important; } div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-note, div#ouZloNUotU div#ouZloNUotU_inpost .mo-optin-form-note * { font-size: 12px !important; } }div#ouZloNUotU .mo-mailchimp-interest-container { margin: 0 10px 2px; } div#ouZloNUotU .mo-mailchimp-interest-label { font-size: 16px; margin: 5px 0 2px; } div#ouZloNUotU input.mo-mailchimp-interest-choice { line-height: normal; border: 0; margin: 0 5px; } div#ouZloNUotU span.mo-mailchimp-choice-label { vertical-align: middle; font-size: 14px; } div#ouZloNUotU .mo-mailchimp-interest-choice-container { margin: 5px 0; }

Bedankt voor het aanmelden!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: